Joomla Styles by iPage
Akce okrašlovacího spolku Calma v roce 2021

Sbírka na opravu pomníku MUDr. Františka Veselého a jeho ženy Marie Calmy

Obracíme se na milovníky lázeňství, Luhačovic a historie. Pomozte nám, prosím, opravit pomník MUDr. Františka Veselého a jeho ženy, pěvkyně, básnířky, spisovatelky Marie Calmy Veselé na Olšanských hřbitovech. Oba byli výrazné osobnosti, bez kterých bychom nemohli obdivovat dnešní podobu Luhačovic, netěžili z krásy tohoto místa.

Spolek již uhradil a hradí náklady spojené s adopční smlouvou na hrob do roku 2031 a základní údržbou, jinak hrozilo, že hrobové zařízení bude odprodáno a hrob zanikne.  Avšak odhadovaná cena na opravu hrobového zařízení se od podpisu adopční smlouvy značně navýšila a je nad možnosti našeho spolku.

Obracíme se proto na vás, obdivovatele Luhačovic, kterým není lhostejný odkaz obětavého lékaře, významného balneologa a autora myšlenky na obnovu luhačovických lázní MUDr. Františka Veselého s prosbou o příspěvěk.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Výtěžek sbírky bude použit na restaurování pomníku na Olšanských hřbitovech a pravidelné výdaje spojené s údržbou hrobového zařízení.

Jak lze přispět?

Sbírka je organizována přes platformu Donio. Bude nám předáno 100% vybrané částky. Přispět lze platbou kartou online či převodem. Bude Vám vystaveno potvrzení o daru.

Odkaz na sbírku: https://www.donio.cz/…333

Za každý, byť třeba symbolický příspěvek děkujeme. Bude pro nás impulsem do další okrášlovací činnosti.